banner image
Meie uudised

Liitusime mitmekesisuse kokkuleppega

2020. aaasta juunis allkirjastas 11 Eesti ettevõtet ja organisatsiooni mitmekesisuse kokkuleppe – üks leppega liitunutest oli ka Grant Thornton Baltic.

2020-mitmekesisuse kokkuleppe allkirjastamine-Grant Thornton BalticGrant Thornton Balticus on mitmekesisust väärtustatud juba aastaid – töötajaid värvates ja meeskonda arendades ei loe meile inimeste vanus, sugu ega rahvus, vaid peame oluliseks inimeste soovi  kasvada ning areneda.  „Mitmekesisus annab võimaluse maailma näha laiema pilgu läbi, kui ainult enda ja endasarnaste silmad seda võimaldavad. Seetõttu on mitmekesisus hea organisatsioonikultuuri lahutamatu osa ning üks alussammastest. Meie ettevõttele on mitmekesisus iseenesestmõistetav väärtus. Samas ei saa mitmekesisust käsitleda eesmärgina omaette, kuid tuginemata mitmekesisusele pole võimalik saavutada ettevõtte ees seisvaid eesmärke,“ põhjendas Grant Thornton Balticu juhtiv partner Mati Nõmmiste, miks mitmekesisus on ettevõttes hinnas.

Grant Thornton Balticu personalijuhi Marge Litvinova sõnul on inimeste jaoks väga oluline tunda, et organisatsioonis hinnatakse nende teadmisi, oskusi ja initsiatiivikust, mitte ei lähtuta edutamisel või arenguvõimaluste pakkumisel nende soost, vanusest või juhiga läbisaamisest. „Võrdne kohtlemine on eeldus hea organisatsioonikultuuri kujundamisel. See omakorda on võti hea klienditeeninduse juurde, sest kui inimestel on tööl hea olla, teevad nad oma tööd rõõmuga ja see peegeldub ka kliendisuhetes,“ kinnitas Litvinova.

Tema sõnul annab mitmekesisuse kokkuleppega liitumine Grant Thornton Balticule hea võimaluse tutvuda ka teiste mitmekesisust väärtustavate organisatsioonide kogemustega ja neist õppida. „Kuulume rahvusvahelisse Grant Thorntoni nõustamisettevõtete võrgustikku ja seetõttu on meil olnud hea võimalus vahetada kogemusi välisriikide kolleegidega kogu maailmast. Nüüd õpime hea meelega ka Eesti ettevõtetelt,“ mainis Marge Litvinova. 

2020-mitmekesisuse kokkuleppega liitumine-Grant Thornton Baltic

Mitmekesisuse kokkulepe on vabatahtlik kokkulepe, millega liitudes kinnitab ettevõte, et austab inimeste mitmekesisust ja väärtustab võrdse kohtlemise põhimõtet nii oma töötajate, partnerite kui klientide seas. Eestis on praeguseks kokkuleppega liitunud üle 120 organisatsiooni, võrgustiku tegevust veab Eesti Inimõiguste Keskus.

Täpsemat infot leiab siit

Kopeerige artikli tekst