banner image
Meie uudised

Tehingu nõustamine: Balti Spoon ostis Poola spoonitehase

Grant Thornton Baltic nõustas maailma juhtivate trei- ja höövelspooni tootjate hulka kuuluvat Balti Spoon OÜ-d Poola ettevõtte Bracia Mrozik Sp. z o.o omandamisel.

Ettevõtte uueks nimeks saab Lubelski Fornir Sp. z o.o. ning see liidetakse rahvusvahelise Möhring Groupi koosseisu, kuhu kuuluvad veel Atlantic Veneer Company ja Veneer Tech Ameerika Ühendriikides ning Baltrec GmbH Saksamaal. Tehingu maksumus on konfidentsiaalne.

Nii Balti Spoon kui ka Lubelski Fornir on spetsialiseerunud spooni tootmisele Euroopa puuliikidest. Balti Spooni juhatuse liikme Edmund Smolareki sõnul oli ost oluline otsus, mis tugevdab märkimisväärselt ettevõtte konkurentsivõimet. “Kuna äri muutub üha globaalsemaks, otsime uusi võimalusi strateegia, tehnoloogia ja protsesside kohandamiseks vastavalt muutunud turuoludele. Grupi perspektiivis on tähtis olla võimalikult lähedal toormaterjalile,” selgitas Smolarek. Balti Spoonil ja Lubelski Forniril on kokku ligi 600 töötajat.

Grant Thornton Baltic nõustas klienti läbirääkimistel ja tehingudokumentide koostamisel. Meie meeskonda kuulusid partnerid Artur Suits ja Eneli Perolainen ning juhtiv õigusnõustaja Elis Vija.

Kopeerige artikli tekst