banner image
Meie uudised

Mullu purjetasime pärituules

Nii Grant Thornton Balticule kui ka Grant Thornton Internationalile oli 2022. aasta väga edukas. Grant Thornton International saavutas 30. septembril 2022 lõppenud 2021/2022 majandusaastal ligi 14%-lise käibekasvu, Grant Thornton Baltic kasvatas käivet 22% võrra.

Grant Thornton Internationalil on enam kui 145 riigis liikmesettevõtted, kelle kogukäive ulatus 7,2 miljardi dollarini. Üle kümneprotsendine käibekasv saavutati kõigis peamistes teenusliinides ja regioonides, neist suurim Ameerika mandritel (16,2%). Töötajate arv kasvas 62 000 inimeselt 68 000 inimeseni. Grant Thornton Internationali tegevjuht Peter Bodin sõnas, et hoolimata paljude piirkondade jaoks keerulisest aastast tagas pidev keskendumine Grant Thorntoni võrgustiku arendamisele võimekuse garanteerida jätkusuutliku kasvu kogu võrgustiku jaoks.

Bodin lisas, et möödunud aastal jätkasid Grant Thornton Internationali liikmesfirmad oma klientide äritegevuse toetamist, sh välisturgudele laienemisel, sest just välisturgudelt otsitakse kasvuvõimalusi. „See annab ka meie töötajatele suurepärase võimaluse oma oskusi ja teadmisi täiendada, tehes sel moel Grant Thorntonist atraktiivse tööandja,“ rõhutas Peter Bodin.

2023-global results-map-Grant Thornton.png

Pildil: Grant Thorntoni võrgustiku globaalne käive 2022. aastal.

Suurepärane aasta Baltikumis

Eestis, Lätis ja Leedus tegutseva Grant Thornton Balticu käive kasvas 30. juunil 2022 lõppenud majandusaastal 22%. Kõige enam kosus käive Eestis (24%), järgmised olid Läti (22%) ja Leedu (19%). Ka teenuste lõikes oli kasv väga ühtlane: audititeenuste maht kasvas kolmes riigis 20%, raamatupidamine ja nõustamine 23%. 

Grant Thornton Balticu juhtiv partner Mati Nõmmiste tõdes, et hoolimata 2021/2022 majandusaastat mõjutanud keerulisest väliskeskkonnast – koroonaviirus ja Ukraina sõda – suudeti ettevõtet kasvukursil hoida. „See on võimalik tänu meie klientidele ja töötajatele. Klienditeeninduses oleme alati lähtunud põhimõttest, et õpime kliendi äri sügavuti tundma, sest ainult nii saame pakkuda lahendusi, mis kliendile tõepoolest kasu toovad. Sellest, et meie lähenemine toimib, annab aimu meie pikaajaliste klientide rohkus ja soovitusindeks – üheksa klienti kümnest soovitab meid teistelegi,“ tõi Nõmmiste välja.

Mati Nõmmiste_Grant Thornton BalticMati Nõmmiste rõhutas ka pühendunud ja asjatundlike töötajate panuse olulisust. „Usun, et ettevõte saab jätkusuutlikult kasvada ainult siis, kui oskab töötajaid hoida ja arendada ning edendada organisatsioonikultuuri, mis arvestab kõigiga. Meie eesmärk on, et inimesed tunneks end meie juures hästi ja saaksid võimaluse areneda nii spetsialisti kui ka isiksusena,“ kinnitas Mati Nõmmiste.

2023. aastalt ootab Nõmmiste kasvu jätkumist hoolimata majanduses puhuvatest külmadest tuultest: „Oleme ettevaatlikud, aga optimistlikud!“

Kopeerige artikli tekst