banner image
Meie uudised

Suutsime kasvada ka keerulisel ajal

Üleilmne ärinõustamisettevõtete võrgustik Grant Thornton International Ltd, kuhu kuulub ka Grant Thornton Baltic, kasvatas möödunud majandusaastal käivet 1,6%. Seejuures suurenes kõikide teenuste – audit, nõustamine, maksundus – maht.

2020. aasta septembris lõppenud majandusaastal tehti suurimad käibehüpped Tšehhis (67,3%), Argentiinas (41,6%), Brasiilias (33,4%) ja Slovakkias (29,8%). Käibest olid suurima osakaaluga audit (40%, kasv 3,2%), nõustamisteenused (36%, kasv 0,6%) ja maksuteenused 21,8%, kasv 0,5%).

Põhja- ja Lõuna-Ameerikast tuleb kõige suurem osa Grant Thorntoni käibest (45,5%) ja võimsaim kasv toimus Lõuna-Ameerikas. Euroopas, Lähis-Idas ja Aafrikas tegutsevad ettevõtted andsid käibest 36,6% ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkond 17,9%.

Viies regioonis toimus 36 ühinemis- ja ülevõtmistehingut (seda oli rohkem kui 2019. aastal), mis lisavad Grant Thorntonile strateegilist võimekust põhiturgudel laienemiseks.

COVID-19 mõjutused rahvusvaheliselt

Grant Thornton International Ltd tegevjuht Peter Bodin nentis, et COVID-19 mõjutas mullu meie kõigi elu. „Alates 2020. aasta märtsist, mil WHO kuulutas välja globaalse pandeemia, on Grant Thorntoni liikmesettevõtted keskendunud töötajate ning klientide ja nende ettevõtete toetamisele. Ma olen väga uhke Grant Thorntoni liikmesfirmade sihikindluse ja kiire tegutsemise üle, kui nad reageerisid enneolematutele väljakutsetele,“ kinnitas Peter Bodin.

Ta lisas, et hoolimata ebakindlast tulevikust, ollakse nii vaktsiini kasutuselevõtu kui ka Grant Thorntoni tugeva kasvu tõttu suurepärases positsioonis, et jätkata teenuste arendamist ja olla valmis pärast COVID-19 pandeemia lõppemist avanevateks uuteks võimalusteks.

Baltikumis muljetavaldav kasv

Grant Thornton Balticu möödunud majandusaasta käibekasv ületas Grant Thornton Internationali kasvu kümme korda – konsolideeritud käive Eestis, Lätis ja Leedus oli 10,8 miljonit eurot, aastakasv 13,6 %. Selle tubli tulemusega jõudsime Äripäeva koostatavas audiitorfirmade TOP-is kolmandale kohale.

„Suutsime kevadel, pandeemia puhkedes töö kiiresti ümber korraldada ning klientidele endiselt kiiret ja kvaliteetset teenust pakkuda. Tervisekriisist tingitud keeruline olukord majanduses tähendas, et ettevõtete vajadus asjatundlikku ärinõustamise järele kasvas veelgi ning mul on hea meel, et saime oma tubli meeskonnaga kliente toetada,“ kinnitas Grant Thornton Balticu juhtiv partner Mati Nõmmiste. Ta lisas, et oma osa oli nõustamisteenuste kasvus ka sellel, et ettevõtete ostu-müügitehingute ning ühinemis- ja jagunemistehingute arv liikus tõusujoones.

Hoolimata sellest, et nõustamisteenuste osakaal kasvas, andsid suurima osa Grant Thornton Balticu käibest siiski raamatupidamisteenused ja pea sama suure osakaaluga olid ka audititeenused. „Tegime auditimeeskonnaga väga hea tulemuse, mis on seda hinnatavam, et olukord polnud kergete killast ja pidime oma töömeetodeid muutma. Näiteks inventuure ja auditeid tuli teha kaugtööna ja see tähendas audiitorite jaoks veelgi suuremat pingutust, et töö kvaliteet, põhjalikkus ja usaldusväärsus ei kannataks,“ selgitas Grant Thornton Balticu partner ja audiitorteenuste valdkonna juht Mart Nõmper.  

1992. aastal asutatud Grant Thornton Baltic on üks juhtivaid auditeerimise, raamatupidamise ning maksu-, õigus-, finants- ja ärinõustamisteenuseid pakkuvaid ettevõtteid Baltikumis. Ettevõttes töötab üle 260 inimese ja teenuseid osutatakse enam kui 2600 kliendile. Alates 2012. aastast kuulub Grant Thornton Baltic rohkem kui 135 riigis esindatud ja 58 000 töötajaga Grant Thorntoni liikmesettevõtete võrgustikku.

Kopeerige artikli tekst