banner image
Meie uudised

Mullu oli viimaste aastate edukaim aasta

Möödunud majandusaasta oli Grant Thornton Balticule väga edukas – kogukäive Eestis, Lätis ja Leedus kasvas 15,1% ning ulatus 9,3 miljoni euroni. Ettevõte suutis kasvatada kõikide teenuste mahtu – alates raamatupidamisest ja auditeerimisest ning lõpetades ärinõustamise ja riskijuhtimisteenustega.

2019. aasta juunis lõppenud majandusaastal oli kõige kiirem käibekasv Lätis (25%) ja Leedus (24%), Eestis oli kasv stabiilne, jäädes veidi alla 5%. Grant Thornton Balticu käive Eestis moodustab peaaegu poole kogu Baltikumi käibest. Ettevõttel on Eestis üle 100 töötaja ja 1500 kliendi, Baltikumis on kokku 250 töötajat ja üle 2600 kliendi. Paljud kliendid kasutavad Grant Thornton Balticu teenuseid kõigis kolmes Balti riigis.

Head töötajad tagavad hea klienditeeninduse

Grant Thornton Balticu üks asutajatest ja juhtiv partner Mati Nõmmiste sõnas, et kasvu põhjuseid on mitu. „Jätkusuutlikult kasvada on võimalik ainult siis, kui oskame oma töötajaid hoida ja arendada ning edendada organisatsioonikultuuri, mis arvestab kõigiga. Hea organisatsioonikultuur hakkab ettevõtte heaks tööle, sest meelitab ligi häid inimesi. Praeguse tööjõupuuduse olukorras on sel eriti suur väärtus,“ rõhutas Mati Nõmmiste. Teiseks tõi ta välja asjaolu, et head töötajad tahavad ja oskavad head klienditeenindust pakkuda. „Meil on see õnnestunud. Oleme väga rahul, et meie kliendirahulolu on kõrge: kümnest kliendist kaheksa soovitab meid teistelegi,“ lisas Mati Nõmmiste.

 

Uued ärisuunad tuleb osata üles leida

Üks edu põhjuseid on ka oskus uusi ärisuundi näha ja klientidele sobivateks teenusteks vormida. Üks sellistest on nõustamine, mille klassikalistele valdkondadele, nagu maksud, õigus- ja ärinõustamine on viimastel aastatel lisandunud digiteenused, ärianalüütika ja riskijuhtimisteenused. „Nõustamine on kasvav valdkond. Klientide suur huvi näitab, et liigume õiges suunas ja kindlasti lisandub uusi teenuseid veelgi,“ kinnitas Grant Thornton Balticu partner ja nõustamisteenuste valdkonna juht Artur Suits. Ta lisas, et kuna majanduskeskkond muutub keerulisemaks, tehnoloogia areneb aina kiiremini, konkurents tiheneb ning globaliseerumine jätkub, suureneb vajadus uute lahenduste järele.

Muudatusi toimub ka traditsioonilises valdkondades, näiteks raamatupidamises. Grant Thornton Balticu partner ja raamatupidamise valdkonna juht Anastasia Borovaja rääkis, et raamatupidamine muutub järjest enam juhte toetavaks ja nõu andvaks teenuseks ning Grant Thornton Balticu puhul hindavad kliendid kõrgelt ka seda, et saavad kõik raamatupidamisteenused ühest kohast. Lisaks on oluline efektiivsus. „Me kasutame uusi tehnoloogiaid, mis muudavad raamatupidamise protsessid kiireks ja sujuvaks. Üks meie kiiresti kasvanud teenuseid on palgaarvestus, sest aina enam suuri ja väiksemaid ettevõtteid on otsustanud efektiivsuse eesmärgil palgaarvestust sisse osta,“ lisas Borovaja. Tema hinnangul on

Auditivaldkond hakkas taas kasvama

Auditi valdkonda on viimasel ajal enim mõjutanud regulatsioonide lisandumine ning järelevalve tõhustumine audiitorteenuste kvaliteedi suhtes. Auditijuht Mart Nõmper rõhutas, et kvaliteet ja hea klienditeenindus on alati olnud Grant Thornton Balticu fookuses. „Motiveeritud ja heade spetsialistidega suutsime teha lõppenud hooajal hea tulemuse ja jätkame kasvu ka 2019/2020 majandusaastal,“ lisas Nõmper.

Tema hinnangul on paljud ettevõtted, kellel seadusjärgset auditikohustust enam pole, aru saanud auditeerimisest sündivast kasust. „Audit suurendab läbipaistvust ja annab kindlustustunde, et rahaasjad ja protsessid on korras. Hea audiitor aitab kliendil üles leida nii selle, mis on ettevõttes hästi tehtud, kui ka asjaolud, mis vajavad parandamist ning annab kitsaskohtade likvideerimiseks soovitusi,“ mainis Mart Nõmper. 

Grant Thornton Baltic OÜ on rahvusvahelise maksu- ja ärinõustamisettevõtte Grant Thornton International Ltd liikmesettevõte. GTI käive kasvas mullu globaalselt 5,1%. Töötajate arv ulatub üle 56 000 ja tegutsetakse rohkem kui 130 riigis.

 

Tutvuge meie teenustega

Võtke meiega ühendust

Kopeerige artikli tekst