banner image
Meie uudised

Kauaaegsed töötajad said Grant Thornton Balticu partnereiks

Oktoobris lisandus Grant Thornton Balticu 13-liikmelisse partnerite meeskonda neli uut partnerit – Kristjan Järve, Eneli Perolainen ja Anastasia Borovaja Eestist ning Milda Mikušauskienė Leedust.

Kõik uued partnerid on Grant Thornton Balticu kauaaegsed töötajad, kes on seni keskastmejuhtidena suunanud ettevõttes maksunduse, õigusnõustamise ja raamatupidamise valdkondade arengut.

Grant Thornton Balticu juhtiv partner Mati Nõmmiste, kes oli 24 aastat tagasi ka üks ettevõtte asutajatest, põhjendas partnerite  ringi suurendamist järgmiselt: „Oleme Anastasia, Eneli, Milda ja Kristjaniga aastaid koos töötanud  ja nad on silma paistnud oma laia silmaringiga ning suurepäraste erialateadmistega. Nende senine töö oma valdkonda juhtides on näidanud ka seda, et nad on head kliendisuhete arendajad ning töötajate motiveerijad,“  rääkis Nõmmiste.

Ta lisas, et tal on väga hea meel just selle üle, et uued partnerid on tulnud firma seest. „Kasvame koos! on ühtlasi Grant Thorntoni moto ja seega on igati loogiline, et me tunnustame võimekaid inimesi ning tahame koos nendega kasvada. Loomulikult ootame neilt panust meie ettevõtte ja töötajate arendamisse,“ mainis Mati Nõmmiste.

Rõhk nõustamise arendamisele

Ettevõttes nõustamisvaldkonna arengu eest vastutav partner Artur Suits nentis, et nõustamine muutub äritegevuses järjest olulisemaks. Seetõttu kavatseb Grant Thornton Baltic just nõustamisvaldkonna arendamisele suurt rõhku panna. „Kliendid saavad keskenduda oma põhitegevusele ja meie saame enda kanda võtta tugitegevused ja nõustamise, mis aitaks klientidel kursis olla pidevate muutustega nii seadusandluses kui ka majanduses laiemalt. See tähendab laiapõhjalisemat finants-, maksu- ja õigusnõustamist, aga mitte ainult. Saame lisada ka näiteks turunduse ja IT-valdkonna, nii et klient saab meilt nõu igas äritegevuse nüansis,“ selgitas Artur Suits.

2010. aastast ettevõttes õigusnõustamise valdkonda juhtinud Eneli Perolainen nentis samuti, et õigusnõustamise valdkonna partnerina näeb ta tulevikku siiski kõigi nõustamissuundade koostöös.  „Minu ülesanne on sellele kaasa aidata. Usun, et võime mõne aasta pärast öelda, et Grant Thornton Baltic on ärinõustamisfirma, kus klientidele pakutakse igapäevast  tuge mitte üksnes kitsalt ühes valdkonnas, vaid mistahes teemal ja tekkinud küsimusi analüüsitakse nii finants-, maksu- kui ka õiguslikust aspektist. Seeläbi väärtust luues saame kaasa aidata klientide äri laienemisele ja kasvamisele,“ kirjeldas Eneli Perolainen. Ta lisas, et soovib aidata klientidel selliseid lahendusi leida, mis paneks neil silmad särama ja tõdema, et see oli just midagi sellist, mida vajati.

Maksunõustamise valdkonna partner Kristjan Järve on Grant Thornton Balticus selle valdkonna rajamise ja arendamisega  seotud olnud  1999. aastast.  Järve märkis, et kuna majanduskeskkond muutub üha reegliterohkemaks ning globaalsemaks,  on maksunõustamisel väga suur roll, et toetada kliente edu saavutamisel. Ka tema nentis, et ärinõustamine ei ole enam mitte niivõrd teenusevaldkonnakeskne, vaid kliendikeskne. „Klient  vajab oma äri ja pidevate muutuste juhtimiseks väga mitmekülgset nõu. Laiapõhjaline nõustamine on kõige olulisem eesmärk, kuhu Grant Thornton Baltic peab jõudma, seejuures on meil vaja suurendada Balti riikide omavahelist koostööd,“ rõhutas Järve.

Eesmärk: innovaatiline ja klienti kaasav raamatupidamisteenuse pakkuja

Raamatupidamise osakonna juhataja Anastasia Borovaja töötab Grant Thornton Balticus 2009. aastast. Partnerina vastutab ta ettevõttes raamatupidamisvaldkonna arengu eest. Borovajal on oma valdkonna edendamiseks kindlad plaanid. „Raamatupidamine on muutumas. Kliendid on üha teadlikumad ning nende ootused raamatupidamisteenusele kasvavad – nad ootavad rohkem nõu, uuenduslikke lahendusi, prognoositavaid hindu ja reaalajas informatsiooni ettevõtte käekäigu üle kiirete otsuste tegemiseks. Kõike seda peame olema valmis oma tänastele ja tulevastele klientidele pakkuma,“ kirjeldas Anastasia Borovaja. „Tahaksin, et mõne aasta pärast oleks Grant Thornton Baltic tuntud kui kõige innovaatilisem ja klienti kaasavam raamatupidamisteenuse pakkuja.“

Ka Leedu raamatupidamisosakonna juhataja, vastne raamatupidamisvaldkonna eest vastutav partner Milda Mikušauskienė rõhutas, et tema eesmärk on pakkuda klientidele kõige innovaatilisemaid ja efektiivsemaid lahendusi raamatupidamises. „Meie meeskonnas töötavad  loomingulised professionaalid, kes suudavad kõike seda pakkuda. See tähendab, et Grant Thornton Balticu teenuste ja nõuannete toel saavad meie kliendid keskenduda sellele, mida nad kõige paremini oskavad – oma ärile,“ lisas ta.

 

1992. aastal asutatud Grant Thornton Baltic (toonase nimega Rimess OÜ) on üks juhtivaid auditeerimise, raamatupidamise ning maksu-, õigus-, finants- ja ärinõustamisteenuseid pakkuvaid ettevõtteid Baltikumis. Ettevõttes töötab 200 inimest ning teenuseid osutatakse paarile tuhandele kliendile.

2012. aastast kuulub Grant Thornton Baltic rohkem kui 130 riigis esindatud ja 43 000 töötajaga Grant Thorntoni liikmesettevõtete võrgustikku. Grant Thornton on maailma seitsme suurima auditeerimis-, maksu- ja ärinõustamisettevõtte seas.

 

Lisainfo:
Mati Nõmmiste
+372 626 4500
mati.nommiste@ee.gt.com

Kopeerige artikli tekst