banner image
Meie töötajad

Tartu musketärid – üks kõigi ja kõik ühe eest

Tartut tuntakse heade mõtete linnana. Lisaks headele mõtetele leiab Tartu linna südamest, Grant Thornton Balticu kontorist ka häid spetsialiste, rahulolevaid kliente ja kvaliteetseid teenuseid.

Grant Thornton Balticul asub Eestis kaks kontorit – suurem Tallinnas ja pisem, 12-liikmeline naiskond Tartus. Väiksem tiim aga ei vähenda kuidagi töö kvaliteeti ega pakutavate lahenduste mitmekülgsust. Tartu kollektiiv koosneb üheteistkümnest raamatupidamise osakonna töötajast ning ühest audiitorist. Raamatupidamise osakonnas on meil lisaks raamatupidamise spetsialistidele ka väga asjatundlikud palgaarvestajad.

Grant Thornton Balticu Tartu tiim 2022
Grant Thornton Balticu Tartu tiim 2022

Mitmekülgne kliendiportfell

Tartu raamatupidajate võtmeklientide seas on näiteks Eesti kapitalil põhinev perefirma OptiPRO, kellele kuulub üle Eesti tegutsev Pro Optika kaupluskett. OptiPRO on Grant Thorntoni klient juba pea 20 aastat, pakume neile nii raamatupidamise, palgaarvestuse kui ka juriidilise nõustamise teenust.

Palgaarvestuse teenust pakume mainekale liimitehnoloogiate, iluhooldus- ja kodukeemiatoodete tootjale Henkel. Lisaks Henkeli Eesti töötajatele teeme palgaarvestust ka Läti ja Leedu töötajatele, sealjuures lähtume vastava riigi maksureeglitest. Korrektse palgaarvestuse tegemiseks välisriigi töötajatele teeme tihedalt koostööd ka meie ettevõtte Läti ja Leedu kolleegidega.

Samuti teeb meie Tartu tiim palgaarvestust Wise Payments Ltd Eesti filiaalile, mis on ca 1700 töötajaga ettevõte. Tänu automatiseeritud lahendustele ja palgaarvestuse tarkvarade integratsioonile muude tarkvaradega oleme me võimelised teenindama nii suure töötajate arvuga palgaarvestuse klienti.

Tartu meeskonnas on väga olulisel kohal ka ADP kliendid. ADP on ülemaailmne pilvepõhiste personali-, palgaarvestuse-, aja- ja maksuhalduse lahenduste pakkuja. Grant Thornton Baltic on ADP-ga koostööd teinud juba üle kümne aasta. Praegu pakume Tartus ADP vahendusel palgaarvestuse teenust 12 ettevõttele.

Püüame oma lahendustes alati olla innovaatilised ja kiirendada tööprotsesse. Tarkvarade kasutamisel oleme paindlikud ja kuulame ära kliendi soovid. Seetõttu polegi imestada, et meie Tartu kolleegide kasutuses on muljetavaldav valik tarkvarasid, näiteks Acclouding, SAF, Directo, Navision, Axapta, Palk365, Taavi Palk, Persona tarkvara.

Teenindame Tartu kontoris mitmesuguse tegevusalaga ettevõtteid: näiteks kinnisvaraarendus, loomasööda tootmine, kodumasinate jaemüük, ehitus ja omanikujärelevalve, meditsiiniteenused. Lisaks on meie portfellis sihtasutused ja erinevad ühingud. Üsna uue suunana on meile lisandunud ka mõned krüptovaldkonnaga tegelevad ettevõtted. Just klientide ja tegevusalade mitmekülgsus annab meile võimekuse olla raamatupidamisturul parim spetsialist.

Takistused meid ei heiduta

Kuna Tartu kollektiiv on väike, oleme äärmiselt kokkuhoidvad ja ei kohku tagasi ka takistuste ees. Raamatupidamise grupijuhid Deiwi Aru ja Elis Ansip aitavad tagada Tartu osakonna töökorralduse ja kvaliteedi. Kiiret lahendust vajavates ootamatutes olukordades löövad tihtipeale kõik Tartu kolleegid käed külge ja ühisel jõul saavad kõik mured seljatatud.

Ühe eduloona saame välja tuua ca 200 töötajaga ettevõtte palgaarvestuse, kui olime sunnitud ajutiselt tegema palgaarvestust Excelis, mille juurde käis ka TSD-de käsitsi esitamine. Suutsime kiirelt kohaneda ja leidsime lahenduse, kuidas teha palgaarvestust ilma toimiva palgaarvestusprogrammita.

Elis Ansip Grant Thornton Baltic Tartu 2022
Elis Ansip Grant Thornton Baltic Tartu 2022

Tunnustamine on loomulik!

Grant Thornton Balticul on kombeks iga-aastasel jõulupeol tunnustada meie ettevõtte talente. Näiteks sai Tartu raamatupidamise grupijuht Deiwi Aru 2017. aastal „Aasta raamatupidaja“ tunnustuse ja raamatupidamise grupijuht Elis Ansip pälvis 2021. aastal tiitlid „Aasta vanemraamatupidaja/projektijuht“ ja „Aasta tartlane“. Raamatupidaja Grete Külaviir sai 2020. aastal seenior assistendina auhinna „Aasta uuendaja“ ning 2018. aastal said auhinna „Aasta kliendikogemus“ ADP meeskonna raamatupidajad Liis Pajussaar, Sille Kasvandik ja grupijuht Deiwi Aru.

Grant Thornton Baltic on tööandjana hästi paindlik. Näiteks pakutakse võimalust töötada kodukontoris vastavalt vajadusele, et oma aega soovikohaselt planeerida. Küll aga hindame vahvat seltskonda ja seetõttu töötame valdava osa ajast avatud kontoris üheskoos.

Samuti märkame värskelt koolist tulnud talente, toetame neid igati ja panustame nende karjääri arengusse. Lisaks pakume tuge ja paindlikke töövõimalusi vanemapuhkuselt naasvatele lapsevanematele. Uute kolleegide arengu toetamiseks on meil hea sisseelamisprogramm, mis tugineb suuresti iga indiviidi võimetele ja arengusoovidele. Sisseelamisprogrammi kuuluvad erinevad tarkvarakoolitused, mis on saadaval videosalvestistena, lisaks kohtuvad valdkondade juhid uute kolleegidega ja tutvustavad neile oma tööd. Kõikide kolleegide arengu toetamiseks teevad grupijuhid iga kuu üks ühele vestlusi, et ükski mure ei jääks lahenduseta.

Uurisime Tartu töötajatelt, mis paneb neil oma töö juures silmad särama.

Eveli Jürisaar, raamatupidaja: „Toetavad kolleegid, vahvad üritused ja huvitavad projektid.“

Stella Villemson, raamatupidamise seenior assistent: „Kuigi olen Grant Thorntonis töötanud vaevu neli kuud, arvan, et olen selle ajaga saanud üpris hea ülevaate raamatupidaja igapäevatööst. Silmad panevad särama rahulolevad ja tänulikud kliendid ning see, kui saan enda tiimikaaslastele mistahes ülesandes abiks olla. Meeldib meie kontori vaba õhkkond, paindlik tööaeg ja -koht, rohked ühisüritused nii meie väikese Tartu tiimiga kui ka kogu firma töötajatele mõeldud peod ja koolitused. Kuigi raamatupidaja töö tundub mõnele võibolla üksluine ja rutiinne, pean ütlema, et mul pole nende nelja kuu jooksul veel kordagi igav hakanud.“

Triinu Leppik, raamatupidamise seenior assistent: „Kui saad probleemi lahendamisega hakkama ja klient on õnnelik.“

Keidy Ingel, nooremraamatupidaja: „Grant Thornton Baltic on minu esimene päris töökoht. Olen siin olnud nüüdseks peaaegu kaks aastat ja ma siiralt ei soovi mujal tegutseda. Selle aja jooksul olen saanud meeletult palju oskusi, kogemusi ja teadmisi. Eriti suur elumuutus on sõbrad kogu eluks, kelle olen leidnud just Grant Thornton Balticust. „Coming together is beginning, staying together is progress, and working together is a success.” Henry Ford. Ehk siis Fordi ütlemist edasi arendades arvan, et mul panevad tööl silmad särama meeskond ja amet.“

Liis Pajussaar, vanemraamatupidaja: „Mulle meeldib, et siin on huvitav – iga päev on klientidelt uued ja teinekord keerulisedki ülesanded. Mulle meeldib, et meil on Tartus mõnus vahva väike kollektiiv ning vastukaaluks on Tallinnas natuke suurem. Meeldib, et on pingsat töötegemist, mille vahele mahub iga päev ka head huumorit. Mul on hea meel, et olen osa nii töökast ja arvestavast meeskonnast!“

Kolleegid on olulised!

Kadi Kard, raamatupidamise seenior assistent: „Mul paneb silmad särama see, kui on tööd. Lisaks ei saa mainimata jätta kolleege (loe: sõpru), kellega saan koos veeta viis päeva nädalas. Mida veel töölt tahta kui sõpru, meeldivaid koosviibimisi ja head palka!“

Grete Külaviir, raamatupidaja: „Arvan, et head kolleegid on väga olulised, kuna nendega veedame väga suure osa oma päevast. Kolleegidega on meil Tartu tiimis vedanud. Juba lihtsalt inimeste pärast ei ole tahtmist mujale minna, aga samas on ka tööalane areng olnud tohutu – usun, et see on nii just toreda ja toetava tiimi tõttu. Kolleegid ja tööalane areng – ei vahetaks neid millegi vastu.“

Deiwi Aru Grant Thornton Tartu 2022
Deiwi Aru Grant Thornton Tartu 2022

Kindlasti mitte ainult tabelid, numbrid ja rutiin

Deiwi Aru, raamatupidamise grupijuht: „Meil on Grant Thorntonis suurepärased arenguvõimalused ja toetav tiim. Meie inimesed hoiavad alati kokku ning töö ja naer käivad alati käsikäes.

Kui inimesed mõtlevad raamatupidamisele, siis tulevad neile sageli silme ette ainult tabelid ja numbrid ning igav rutiinne töö. Võin kinnitada, et Grant Thorntonis see nii kindlasti ei ole. Oleme kogu aeg muutumises ja käime kliendi soovidega kaasas. Alustasin Grant Thorntonis tööd üle kaheksa aasta tagasi ja just tööde vaheldusrikkus ning karjääri- ja arenguvõimalused on hoidnud mind siin. Minu silmad paneb särama, kui saan toetada kolleegide arengut ja näha nende kasvamist. Lisaks toob sära silmadesse ka see, kui saame kliendile pakkuda lahendusi, mis nende tööprotsessid efektiivsemaks muudab ning näen, et tänu sellele ka kliendi silmad säravad.“

Elis Ansip, raamatupidamise grupijuht: „Minu jaoks on kõige olulisemad inimesed – nii töökaaslased, kellega veedan iga päev kontoris aega, kui ka kliendid, kellele on privileeg teenust pakkuda. Alustasin ettevõttes 2019. aasta suvel assistendina, liikudes lühikese ajaga seenior assistendiks, seejärel raamatupidajaks ja 2021. aasta sügisel juba grupijuhiks. Erialast arengut on Grant Thornton mulle igati võimaldanud ning pakkunud võimalust õppida nii erialaselt kui ka enda kohta iga päev midagi uut teada saada.

Ütlen värbamistel tihti, et meil on Tartus väike perekond ja mõtlen seda iga kord siiralt – me pole kõigest kolleegid, vaid midagi enamat. Nõnda on iga päev rõõm kontorisse tulla ja teha karjääri koos lähedaste inimestega.“

Kopeerige artikli tekst